Sint Maarten, 11 november 2020

Sint Maarten, 11 november 2020
14 november 2020 Geen reacties Jaarfeesten Monique van der Zalm

Vandaag vierden we Sint Maarten. Dat deden we door een (Hokkaido) pompoen uit te hollen en de buitenkant te versieren.

 

 

 

 

 

 

Van het vruchtvlees maakten we een lekkere pompoensoep.

Bij het eten van de soep, vertelde ik het verhaal over Sint Maarten en wat de bedelaar deed met zijn gekregen halve mantel.

De foto’s hieronder vertellen het verhaal van Sint Maarten. Bij de poort van de stad Amiens trof hij een oude bedelaar. Hij had niets te geven, geen geld en geen brood. Daarom sneed hij zijn mantel in tweeën.

 

Pompoensoep voor 4 personen

1 pompoen (Hokkaido)

1 ui

1 liter gekookt water

bouillonblokje(s) voor 1 liter water

olie of boter

Eventueel: peterselie

 

Snijd de pompoen door de midden en verwijder de pitten en de slierten.

Schil de pompoen.

Snijdt de pompoen in blokjes.

Haal de schil van de ui.

Snijdt de ui in kleine stukjes.

Doe een scheutje olie of boter in een soeppan.

Fruit de ui.

Voeg de gesneden pompoenblokjes toe en fruit even mee.

Voeg een liter gekookt water toe.

Breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag.

Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep.

Voeg de bouillon toe en laat even staan.

Roer goed door.

 

Serveer eventueel met wat fijngehakte peterselie.

Tags
Over de schrijver