een schooldag

Door elke dag naar buiten te gaan wordt het ritme van de dag ingebed in het ritme van de natuur en beleven we de seizoenen. Ook de jaarfeesten ondersteunen dit.

Elke dag geeft een afwisseling tussen buiten en binnen, cognitieve leerstof en creatieve vakken, beeldend en muzikaal, vrij (samen)spel en vormende bewegingsspelen; concentratie in eigen werk en luisteren naar anderen.
Deze structuur van de dag geeft houvast en ontwikkelingsmogelijkheden door de week heen, omdat elke dag van de week een eigen karakter heeft.

Elke week koken we op de woensdag een gerecht, waar mogelijk biologisch. Op deze manier leert de leerling de bereidingswijzen van diverse gerechten, het ambacht, wat is er nodig om tot een lekker eindresultaat te komen. Komt het uit een pakje of kun je het, met de juiste ingrediënten ook zelf lekker maken? Het kneden, snijden, roeren, proeven, alle facetten komen aan bod. Ook dit maakt gezond.
Naast koken zijn vaste onderdelen van de week: handwerken, nat-in-nat schilderen of vormtekenen, houtbewerken, de schooltuin.